До колкото знам в Швейцария техническите прегледи са "по-строги" отколкото в другите европейски страни. Това е предпоставка колите да са по-поддържани. Иначе новият ми мотор, който взех за Джулиетата е от 75-ца от Италия и е с 5 к.с. повече в сравнение с тези за другите страни и без ламбда сонда. Тове също може да бъде предпоставка за по-лесен избор.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Алфа внос от ...
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от GalianoПървоначално публикувано от GTШвейцарските автомобили са най-запазени и поддържани!
Хехе)
Дай боже на всеки по една от там"BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
Opel Astra J GTC
Comment
-
Моята е германка с удар отпред. Освен стандартното - смяна на консумативи /масло ДВГ - два пъти, масло скорости, масло хидравлика, антифриз и т.н./, съм правил още вариатор и мека връзка на успуха. Поне засега предстои да сменям термостат и ламбда сонда. Абе все по нещо изскача.
Относно ръждата:
тръбата между катализатора и задното гърне е бая ръждясала. Чакам я да пропее всеки момент. Също така има едни конзоли скрити зад бронята /странично/ под двата рога в коша на ДВГ. На тях се закрепват някои неща - май че клаксоните, въздушния филтър, корите в калниците и т.н. Та те също са поръждясали долу в ниското където се хваща един от винтовете на кората под двигателя. Очевидно солта си е казала думата.'98 Alfa Romeo 156 1,8 16V Twin Spark
Comment
-
Моята е внос от Ливорно, Италия. Когато я взех единственото което трябваше да се пипне освен първоначалното обслужване беше нов акумулатор и нови гуми. В последствие установих, че трябва да се чисти сепаратора (дребна работа която сам свърших, така че не съм харил пари за това). Всичко друго и беше на 6.The greatest of all scientific hobbies!
Comment
-
Австрийка е моята...Личеше си, че е била карана от жена...Въртре салона супер, двигателя - мъртвец...сигурно не е знаела жената къде се слага масло до последно...Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..
FIAT Coupe 16VT
Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD
Comment
-
Моята е от Италия на 152 000км уж. Беше плискала масло през капачката на двигателя и естествено тотална щета за същия (просто някой не сложил капачка въобще). Сега е ток след основен. Иначе освен малко разшита по края седалка е идеална колата, всичко и работи и почти без външни забележки.Arena Coast Customs
Comment
-
Първоначално публикувано от lyuboo Покажи съобщениеМоята е Италианка, 156 2.0 ТС,перфектна във всяко отношение ( да чукам на дърво)
Мойта си я купих от Франкфурт (Майн) с италиянски документи. Беше септември миналата година. Значи... впечатленията ми са, че предният собственик я е карал... трошил... карал... трошил... карал... карал... и така докато мръсницата е казала "не мога повече". Взех я за сравнително малко пари, което ме навежда на мисълта, че мароканецът от който я купих в Германия, я е купил за мноооого малко пари в Италия. Както и да е... На баща ми колата е от Италия докарана на къща тук и няма грешка, просто личи както някои колеги са писали по-горе, че собственика е бил доста педантичен...
Зависи от толкова много неща състоянието на стара кола, че не може да се формулира правило според мен... Просто трябва много да се гледа и да не се бърза, пък и малко късмет да имаш
Иначе някой беше казал по-горе, че колите дошли от Швейцария правели най-добро впечатление. Съгласен съм с него. Най-читави коли съм купувал от Швейцария. (сравнявам с Австрия и Германия, от където имам наблюдения...)Last edited by wazzz; d.m.y г., 23:36.2,0 t.s.
Comment
-
Еми и с моята така от Германия я взех тропаше по двигателя казаха ми по телефон майстор да чу , че било лагер, като отвори двг и отидох да шлайфам колянов вал , се оказа , че бил много изкривен и не подлежал на шлайф ( можел да се чупи). Та така предвиденото ремотнче от 1000 лева излезна 3000 и след няколко км се разтропа разкарца предници задниции ся и те са за правене ... Като я качих на стенд и момчето там каза , че ражда няма по купето и че е добре въпреки , че е от Германия , ама изгармял двг и не поддържана предница , като колата е имала 2 собственика преди мен и 2мата немци, такаче и от там да я земиш си е същото , то ако не е човек като човек да си пази колата и да се грижи за нея ;(.
Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank
Comment
-
моята си е от италия взех я 2007 покарах я 7 месеца разделих се с нея за 6 месеца (бях извън Бг)и сега от февруари пак сме заедно!за тва време съм навъртял около 35-40000км по ремонти съм сменил всичко без биалеки по превдницата а то някой от оригиналните части си са така здрави!предоволен съм от разхода а и от тази наслада която тя ми дава когато съм зад волана!!!alfa romeo 156 1.8ts-спортно окачване!!R.I.P!Now Alfa Romeo 159sw
Comment
-
Италианка, закупена като by back от кончесионария "Берте" в гр. Тортона. Предишен собственик - 1, била му е служебна (имам си документи). За 20 000 километра и година и половина каране, предимно в София смених съединител "Sachs" (500 кинта), термостат "Behr" (98 кинта) и датчик "Bosch" на колянов вал (74 кинта) - всичко това почти накуп през миналата пролет и лято, оттогава не е гъкналаGiulietta 1,6 JTDm 2013
156 SW 1,9 JTD 2003
Comment
-
Това анистина е най-добрият вариант - върната на официален вносител или дилър кола. Някой ако има координати на такива, ще е полезно да ги сподели.Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)
Comment
-
Comment